Dag 12 - nu närmar det sej slutet på resan

Idag tog vi en tur med havskanot paddling i de östra delarna av Pnag nang provinsen. Vi blev hämtade på hotellet av en charmig men inte så språkkunnig charmör.
Vi åkte ut med en gammal båt i två våningar , alla gäster  satt på övre däck och besättningen och alla kanoter var på nedre däck. Naturen var fantastisk, klippor mitt i havet i alla former och de flesta klippväggar var över hundra meterr höga och lodräta.





På det första stället vi stannade på var det en grotta som vi åkte igenom innan vi kom till lagunerna innanför berget. Man var tvungen att anpassa sej efter tidvattnet, var det för lågt ellet högt kom man inte igenom passagen. Innuti grottan som var becksvart och endast lystes upp av våra ficklampor var taket fullt av fladdermöss (aal svarta prickar är fladermöss)



Innanför bergen som sträckte sej 100-200 meter rakt upp i luften fanns det små gångar som ledde till laguner med lika branta väggar på insidan. och när man passerade de trångigaste syällena var man tvungen att ligga platt i kanoten. våran paddlare var väldigt duktig.

Utanför en av grottorna fanns det massor av apor som matades med bananer. Den här har en liten unge hängandes under magen

 

Kanotpaddlingen var fantastisk med sin overkliga natur, och vi fick även besöka "James Bond ön"





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0