Dag 13 - Similian Island

oj oj oj vilken härlig dag det har varit , Vi tog en tur till Similian Island för att snorkla. Det tog en timme med speedboat. Vi gjorde 4 stopp på olika öar . Vattnet var fantastiskt klar och snorklingen fantastisk. Många fiskar kände man igen från de tidigare turerna, men vi såg också många nya fiskar i olika former och färgsprakande färger.

Nåt som vi aldrig sett förut (förutom på kroken) var bläckfisk.



Förrutom alla nya sorter så var de flesta fiskar större här också





Vi skulle kunna visa hur många bilder som helst om internet var snabbare, det tar tid att lägga upp bilder.
Kolla noshörningen, det syns inte så bra men den har extra fenor(blå) som sitter på tvären
 

OCH SÅ ÄNTLIGEN ....... får vi se en sköldpadda på ca 50-60 cm i diam, och vackert mönster och den såg så fridfull ut när den kom simmandes. Tyvärr hade precis batteriet i vattenkameran tagit slut, men Lasse tog den andra och fotade från båten när jag klappar den, Det är jag som är längst till vänster i bild med gula simfötter



Det var otroligt vackra öar vi var på sanden var som mjöl och alldeles kritvit

 

På en av öarna var det fullt av nån slags fladdermus "Flying fox" som hängde i klasar uppe i träden , de var riktigt stora.



Ungefär halvvägs hem till fastlandet bromsar plötsligt alla (ca 7-8) båtar in , det är delfiner i sikte. Vi hade tur (skicklighet) som satt i fören av båten på 1:a parkett. Massor av delfiner simmar längre fram och är uppe och hoppar vid ytan Vi uppskattar dem till ca 50 st . Båtarna försöker ta sig närmare men då stack den åt olika håll. men vi hade några precis bredvid båten.





Stax efter såg vi en orm i vattnet och flygfiskar.

VILKEN FANTASTISK DAG VI HAFT !!!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0