Sportfiskebodens Gäddmästerskap

I söndags arrangerade vi i samarbete med Team Adrenalin Vår första gäddtävling i Mälaren.
Start och mål var Lövudden. 34 team var föranmälda och ett lag anmälde sej på plats, alltså 35 team i startfältet. Skitkul !!
Vi gick upp kl 5, käkade frukost och åkte till fiskeboden och lastade båten med fiskegrejerna och släpkärran med måttbrädorna,  priser till tävlingen mm. Lasse och Emil tog båten över fjärden och jag körde kärran till Lövudden. På plats strax före halv 7 började redan några team dyka upp och traila i sina båtar. Lagen anmäler sej och halv 8 höll Lasse i "Kaptensmötet" där man går igenom regler , hur man mäter gäddorna och lite sjövett. SKITFISKE PÅ ER ALLA!!!  Teamen går till båtarna och vi samlas ute på fjärden inför väntan på starten. Kl 8  vinkar Lasse iväg fältet. De snabbaste båtarna sticker snabbt iväg för att hínna först till sina "hotspots", de mindre båtarna tar det lugnt och viker av åt olika håll. Vi gasar på och tar rygg på fältet som åker söderut. Det blev en skumpig start för oss som hamnade i allas svall, men det dröjde inte länge förrän vi var om de flesta.

Vi fiskade hyfsat och hade 5 godkända gäddor på listan och dessutom hade vi fått 6 st som var för små. Vi trodde inte det skulle räcka så långt, men det visade sej att det var trögfiskat för många team. Kanske berodde det på det soliga vädret.
Det var bara 3 st team som hade 5 godkända gäddor så vårt fiske räkte till en 2:a plats i lagtävlingen. Riktig skoj eftersom det var min första tävling.


Kommentarer
Postat av: ola

Kul läsning!

2011-09-20 @ 18:50:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0